Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, boolean given in /home/sevenlab/domains/sevenlab.ir/public_html/wp-content/plugins/bluet-keywords-tooltip-generator/advanced/functions.php on line 226
اندازه گیری تری گلیسرید خون به روش تری گلیسرید اکسیداز
اندازه گیری تری گلیسرید خون به روش تری گلیسرید اکسیداز

اندازه گیری تری گلیسرید خون به روش تری گلیسرید اکسیداز

انواع روش های اندازه گیری تری گلیسرید در خون

روش های شیمیایی متعددی نظیر سالکوفسکی و لیبرمن بورشارد برای اندازه گیری تری گلیسرید وجود دارد با این وجود روش های آنزیمی که دقیق تر و حساس تر هستند، امروزه مورد استفاده قرار میگیرد.

اندازه گیری تری گلیسرید خون به روش تری گلیسرید اکسیداز

اندازه گیری تری گلیسرید خون به روش تری گلیسرید اکسیداز

اندازه گیری تری گلیسرید خون به روش تری گلیسرید اکسیداز

روش کار

سه لوله سرولوژی ۱۰*۱۳ شیشه ای برمیداریم و به ترتیب لوله ها را B یا بلانک، S یا استاندارد و T یا تست نامگذاری میکنیم (توجه داشته باشید که برای نوشتن روی لوله ها از وایت بردنویس استفاده نکرده باشید و حتما از مارکر استفاده کنید) سپس طبق دستورالعمل زیر عمل می کنیم یعنی:

  1. به لوله ی B یا بلانک ۱۰µl آب مقطر و یک سی سی از معرف داخل کیت تری گلیسرید اضافه می کنیم.
  2. به لوله ی S یا استاندارد ۱۰µl محلول استاندارد داخل کیت تری گلیسرید و همچنین یک سی سی از معرف داخل کیت تری گلیسرید اضافه می کنیم.
  3. به لوله ی T یا تست ۱۰µl از سرم بیمار و همچنین یک سی سی از معرف داخل کیت تری گلیسرید اضافه می کنیم.

سپس لوله های S و T را به مدت ۱۰ دقیقه در بن ماری ۳۷ درجه سانتی گراد قرار میدهیم توجه کنید که اگر بن ماری ۳۷ درجه ندارید می توانید این زمان را به ۲۰ دقیقه در دمای آزمایشگاه (۱۸-۲۵ درجه سانتی گراد) افزایش دهید بعد از گذشت زمان خواهیم دید که کمپلکس رنگی کوینون تشکیل می شود (رنگ نارنجی).

آموزش کار با اسپکتروفوتومتر را در این قسمت بخوانید.

سپس محلول بلانک را داخل کوت مخصوص اسپکتروفوتومتر می ریزیم و در قسمت مشخص دستگاه اسپکتروفوتومتر قرار داده و با ولوم های روی دستگاه اسپکتروفوتومتر دستگاه را در طول موج ۵۴۶nm (در بروشور داخل کیت هر تست طول موج دقیق هر تست نوشته شده است پس نگاهی به بروشور کیت استفاده شده هم بیندازید) قرار می دهیم و با ولوم دیگر خوانش دستگاه را صفر می کنیم سپس به ترتیب لوله های S و T را در اسپکتروفوتومتر قرار داده و مقدار آن ها را قرائت و ثبت میکنیم.

لوله B یا بلانک لوله S یا استاندارد لوله T یا تست
سرم بیمار ۱۰µl
محلول استاندارد ۱۰µl
آب مقطر ۱۰µl
معرف تست ۱ml ۱ml ۱ml

بعد از قرائت و ثبت نتایج برای به دست آوردن غلظت تری گلیسرید سرمی بیمار جذب نمونه را تقسیم بر جذب استاندارد می کنیم و در آخر نتیجه را در غلظت استاندراد (که برای تری گلیسرید طبق اطلاعات زیر عدد ۲۰۰ میلی گرم بر دسی لیتر است) می کنیم. عدد به دست آمده غلظت سرمی تری گلیسرید بیمار می باشد.

مقادیر بدست آمده را با اطلاعات زیر می توانیم تفسیر کنیم

کمتر از mg/dl 200 ……………………………. قابل قبول – نرمال

۲۰۰ تا mg/dl 239 …………………………….. خط مرزی – باید رژیم غذایی خود را رعایت کنید و حتما ورزش کنید

Mg/dl 240 و بالاتر از آن……………………….. بالا – غیر نرمال – علاوه بر رعایت رژیم غذای کم چربی و انجام ورزش می بایست با مشورت پزشک خود قرص کاهنده ی چربی خون (آتوراستاتین) مصرف کنید.

در مورد چربی خون اطلاعات بیشتری نیاز دارید؟ بیشتر بخوانید…

محتویات کیت تری گلیسرید :

کیت اندازه گیری تری گلیسرید دارای دو معرف میباشد.

  1. معرف یک، معرف آنزیمی آماده که حاوی تمام اجزای آزمایش فوق میباشد.
  2. معرف دو، محلول استاندارد تری گلیسرید با غلظت mg/dl 200 میباشد.
  3. بروشور محصول که حاوی اطلاعاتی در رابطه با تست می باشد.

نکته:

هنگام نمونه گیری از بیمار در مورد سابقه ی بالا بودن چربی خونش سوال بپرسید و در Work List خود مقابل نام بیمار عبارت سابقه ی چربی خون بالا را ذکر کنید با این کار به اصطلاح مستند سازی کرده اید.

اگر بیمار سابقه ی چربی خون بالا ندارد و شما میزان تری گلیسرید آن را بالای ۲۵۰ میلی گرم در دسی لیتر بدست آورده اید بهتر است اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. بار دیگر تست را تکرار کنید ایمان دارم کار شما بی نقص است ولی تکرار یک تست فقط ۱۵ دقیقه زمان شما را خواهد گرفت پس تکرارش می ارزه.
  2. بعد از تکرار تست حتما کلمه ی recheck را در لیست کاری و همچنی در برگه ی آزمایش بیمار ثبت کنید.(بحث مستند سازی)
  3. هنگام تحویل جواب از بیمار در مورد رژیم غذایی شب قبل از تحویل نمونه سوال بپرسید.
  4. با این کارها وجدان کاری به خرج داده اید و به اصطلاح پول حلال سر سفره برده اید.

خطای آزمایش:

  1. هرگاه غلظت به میزان نرمال نباشد، داده ها کمتر یا بیشتر شده و اختلال در داده ها رخ می دهد.
  2. هرگاه دمای بن ماری در ۳۷ تنظیم نشده باشد مشکل دمایی رخ داده و آن هم یکی از مشکلات خواهد بود.
  3. اگر فرد ناشتا نباشد و یا فعالیتی انجام دهد که تری گلیسرید در پلاسما داشته باشد باعث ایجاد مشکلات می شود.

امروزه دستگاههای به نام اتوآنالایزر وجود دارند که نیاز به انجام دستی این کار ها نمی باشد ولی یک تکنسین آزمایشگاه باید به تمام روش های دستی احاطه داشته باشد.

 🙂 امیدوارم مفید بوده باشه 🙂

اندازه گیری تری گلیسرید به روش تری گلیسرید اکسیداز اندازه گیری تری گلیسرید به روش تری گلیسرید اکسیداز اندازه گیری تری گلیسرید به روش تری گلیسرید اکسیداز اندازه گیری تری گلیسرید به روش تری گلیسرید اکسیداز

از حضور شما در سایت سِوِن لَب SevenLab.ir سپاسگذاریم.

درباره مدیر

محمد محبی هستم فارغ التحصیل رشته علوم آزمایشگاهی از دانشگاه تبریز... از اونجایی که بیشتر وقتم رو با اینترنت می گذرونم تصمیم گرفتم تا یه وبسایت جامع برای سفید پوشان بی مدعا ایجاد کنم (که واقعا جای خالی اون احساس می شه)... علاقه زیادی به برنامه نویسی و طراحی وب دارم، به خاطر همین چندتایی هم برنامه برای رشته مون درست کردم که می تونید اون رو از مارکت های اندروید دانلود کنید....

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme