محیط کشت تایو گلیکولات Thioglycollate broth
تایو گلیکولات براث یا تایو براث یا سدیم تایوگلیکولات براث Thioglycollate broth:
محیط کشت مایع، زرد رنگ که حاوی معرف اکسیداسیون – احیاء به نام رسازورین (Resazurin) است. تایوگلیکولات براث ، آبگوشت غنی کننده به طور معمول در آزمایشگاههای میکروب شناسی برای کشت باکتری های به شدت بی هوازی مورد استفاده قرار میگیرد.
از محیط کشت تایو گلیکولات Thioglycollate broth در میکروب شناسی برای چه منظوری استفاده میکنیم؟
این محیط برای شناسایی باکتری ها از لحاظ نیاز به اکسیژن (بی هوازی یا هوازی) استفاده می شود.
چه مقدار آگار در محیط کشت تایو گلیکولات Thioglycollate broth و برای چه منظوری استفاده شده است؟
مقدار آگار موجود در محیط کشت تایو گلیکولات (Thioglycollate broth) در حدود ۰٫۰۷۵ درصد بوده و این مقدار آگار جهت جلوگیری از ورود جریان اتمسفر حاوی اکسیژن به داخل آبگوشت استفاده شده است.
از تیوگلیکولیک اسید در محیط کشت تایو گلیکولات Thioglycollate broth به چه منظوری استفاده شده است؟
تیوگلیکولیک اسید به عنوان یک عامل احیاء کننده جهت پایین آوردن پتانسیل اکسیداسیون احیاء در محیط استفاده شده است. با اضافه نمودن تعداد زیادی از فاکتورهای مغذی مانند کازئین – عصاره مخمر، گوشت، و ویتامینها و غیره به این محیط، رشد اکثر باکتریهای پاتوژن تشدید میگردد. سایر مکمل های غذایی، اندیکاتور اکسیداسیون – احیاء (Resazorin)، دکستروز، ویتامین K1 و هِمین (hemin) در فرمولهای تغییر یافته دیگر به محیط اضافه شده است.
پراکنندگی و نحوه ی رشد باکتری های مختلف در این محیط کشت:
باسیل های گرم منفی اختیاری در سراسری محیط پخش میشوند.
کوکسی های گرم مثبت به صورت توپ باد کرده (puff ball) رشد میکنند.
هوازیهای مطلق مانند سودوموناس و مخمرها به صورت یک لایه نازک در سطح آگار رشد می نمایند.
جهت رشد باکتریهای بیهوازی اگر به محیط تیوگلیکولات مکمل هِمین (hemin) به مقدار ۵ میکروگرم در میلی لیتر و ویتامین K1 به میزان ۰٫۱ میکروگرم در میلی لیتر و بیکربنات سدیم به میزان ۱ میلی گرم در میلی لیتر اضافه گردد نتایج بهتری حاصل می گردد.
شرایط نگهداری این محیط کشت در آزمایشگاه:
نگهداری محیط کشت تایو گلیکولات Thioglycollate broth در آزمایشگاه در داخل ظروف تیره و در داخل یخچال می باشد.
از کجا بدانیم باکتری در محیط کشت تایو گلیکولات Thioglycollate broth رشد کرده است؟
رشد باکتری ها در محیط مایع به صورت کدورت دیده می شود و هر چه کدورت بیشتر، تعداد باکتری رشد کرده بیشتر است. در بعضی از موارد ممکن است در قسمت بالایی محیط، رنگ صورتی دیده شود.
تفسیر:
برای اینکه رشد باکتری ها در این محیط کشت را بهتر توضیح بدیم عکس شماتیک بالا که مربوط به محیط کشت تایو گلیکولات Thioglycollate broth می باشد را شرح خواهیم داد.
تفسیر محیط A:
در این محیط باکتری های هوازی اجباری رشد کرده اند. اصطلاحا گروه Obligate aerobes در این محیط رشد کرده است.
تفسیر محیط B:
در این محیط باکتری های بی هوازی اجباری رشد کرده اند. اصطلاحا گروه Obligate Anaerobes در این محیط رشد کرده است.
تفسیر محیط C:
در این محیط باکتری های بی هوازی اختیاری رشد کرده اند. اصطلاحا گروه Facultative Anaerobes در این محیط رشد کرده است.
تفسیر محیط D:
در این محیط باکتری های بی هوازی اختیاری رشد کرده اند. اصطلاحا گروه Aerotolerant Anaerobe در این محیط رشد کرده است.
امیدوارم مفید بوده باشه